Företagsinnehav

Arvid Svensson har intressen i bolag med verksamhet inom branscherna fastigheter, verkstadsindustri, tjänster, handel, media och mode. Antalet branscher och bolag är inget som är hugget i sten. Det enda vi med säkerhet kan säga om framtiden är att inget kommer att gå exakt som planerat. Därför är flexibilitet och handlingsutrymme viktigt för oss. Upptäck våra innehav här.

Novotek
Nordkom
Brand Support
Locomotiv
Great Security
Cross Sportswear
Aston Carlsson
Primelog
Case kapitalförvaltning
Monocle
Venarv
Novotek
 

Novotek

Novotek erbjuder kunder inom privat och offentlig sektor systemlösningar och produkter inom industriell IT och automation som effektiviserar informationshantering och styrsystem. Fokus ligger på produktion, inom områden från tillverkande industri, VA och energi till avancerad petrokemisk och tung processindustri. Novotek var pionjärer på PCbaserade lösningar inom produktion och fortsätter att leda utvecklingen. Bolaget är noterat på Stockholms Fondbörs.

Nordkom
 

Nordkom

Nordkom-koncernen kombinerar ett högt kunnande inom kommunikation med en ledande affärsmässighet. Denna affärsmässighet består bland annat av att skapa långsiktiga och lönsamma affärer som ger en god avkastning för såväl kundernas som den egna verksamheten. Nordkoms verksamhet är uppdelad i två affärsområden; Ottoboni, en av Sveriges största digitala kommunikationsbyråer, samt Done, en av Sveriges ledande produktionsbyråer.

Brand Support
 

Brand Support

Brand Supports är den självklara partnern för företag som vill stärka sin position och försäljning i detaljhandeln. Affärsidén bygger på säljdrivande information. Genom olika säljfrämjande åtgärder säkerställs varumärkens profil och identitet ute i handeln för att ge kunden maximalt värde av sina marknadsinsatser. Brand Support grundades 1996 och arbetar idag såväl skandinaviskt som i Baltikum. Sedan 1999 ingår bolaget i A-Com, ett av landets största oberoende nätverk inom professionella marknadsföringstjänster.

Locomotiv
 

Locomotiv

Locomotiv är action-marketingbyrån som hjälper varumärken att bli valda. De är experter på beslutsprocesser och vet vad som krävs för att en vara eller tjänst ska väljas. Det handlar om att hitta aktiveringar som leder till handlingar. Reklam i all ära, men man måste också få något att hända för att driva försäljning. Action. Genom en kombination av strategi, kreativitet och en stor kunskap inom försäljning och retail skapar Locomotiv snabba resultat för sina kunder.

Great Security
 

Great Security

Great Security är ett av Sveriges största privatägda säkerhetsföretag, med verksamhet över hela landet. Inom koncernen finns certifiering för larm (larmklass III), brandlarm och kamerasystem samt låsbutiker. Great Security erbjuder såväl rikstäckande säkerhetslösningar till retailkedjor och butiker, som skräddarsydda lösningar för privatpersoner och företag. Bolaget har elva lokalkontor, över 100-tal anställda och en omsättning på cirka 170 MSEK.

Cross Sportswear
 

Cross Sportswear

Cross är ett välkänt märke för golfkläder som har sitt ursprung i en passion för sand och gräs. För golf och alla som älskar sin sport. Därför försöker Cross hela tiden överträffa sig själv i att skapa fantastiska sportkläder. Väldesignade funktionsplagg som är bekväma, ger dig full rörelsefrihet och som funkar lika bra i alla väder. Bolaget grundades i Sverige 1986 och har idag återförsäljare över hela världen.

Aston Carlsson
 

Aston Carlsson

Aston Carlsson är ett grossistföretag med egen verkstadsrörelse och som även lagerhåller och säljer halvfabrikat i rostfritt som plåt, stångstål, rör och rördelar. Företaget erbjuder legoarbete med inriktning på tunnplåtbearbetning och svetsning i rostfritt material. Med säte i Skogås någon mil utanför Stockholm har man en stark lokal förankring, utan att släppa fokus på Sverigemarknaden. Aston Carlsson har 20 anställda och en årsomsättning på 75 MSEK.

Primelog
 

Primelog

Your logistics. Our passion. Primelog är specialister inom logistik & IT som hjälper företag med globala försörjningskedjor att förbättra verksamheten genom bättre kontroll, lägre kostnader och högre servicenivåer. Kompetensen inom logistik och den egenutvecklade mjukvaran Primelog LMS har attraherat de största och mest inflytelserika kunderna i branschen. Bolaget har såväl egna kontor som partnernätverk i Europa och Nordamerika.

Case kapitalförvaltning
 

Case kapitalförvaltning

Case är en svensk kapitalförvaltare med både fond- och diskretionär förvaltning. Verksamheten har tre hörnpelare; fristående förvaltning, prestationsrelaterade avgifter och hög servicegrad. Arvid Svensson är, tillsammans med Stefan Edberg, de dominerande ägarna. Tack vare en stark kundtillströmning uppgick det förvaltade kapitalet till nära 5 miljarder SEK vid 2013 års utgång.

Monocle
 

Monocle

Monocle är ett internationellt, globalt medievarumärke, likaväl som ett livsstilsmagasin, 24hr-radiostation, webforum/-shop samt fysiska caféer och butiker i flertalet länder. Grundat av den trendkänslige entreprenören Tyler Brûlé, mannen bakom Wallpaper, har Monocle beskrivits som ett möte mellan utrikespolitik och Vanity Fair. Med ett globalt perspektiv på internationella relationer, business, kultur, design och mode har Monocle idag även egna butiker och lokalredaktioner över hela världen. Tidningen har fler än 15 000 prenumeranter på 100 marknader och ges ut 10 ggr/år plus specialeditioner.

Venarv
 

Venarv

Venarv startade verksamhet 2009 genom att förvärva en låneportfölj med lån till bostadsrättsföreningar. Lånen har sitt ursprung från det statliga bolaget Venantius som bildades 1995 för att hantera lån med hög risk för obestånd. Venarvs portfölj minskar i takt med lösen av lån och kundernas amorteringar, ingen nyutlåning sker.