Företagsinnehav

Arvid Svensson har intressen i bolag med verksamhet inom branscherna fastigheter, verkstadsindustri, tjänster, handel, media och mode. Antalet branscher och bolag är inget som är hugget i sten. Det enda vi med säkerhet kan säga om framtiden är att inget kommer att gå exakt som planerat. Därför är flexibilitet och handlingsutrymme viktigt för oss. Upptäck våra innehav här.

Novotek
Great Security
Cross Sportswear
Aston Carlsson
Primelog
Case kapitalförvaltning
Monocle
Venarv
House of Friends
Retail United
Novotek
 

Novotek

Novotek erbjuder kunder inom privat och offentlig sektor systemlösningar och produkter inom industriell IT och automation som effektiviserar informationshantering och styrsystem. De är idag ledande på PCbaserade lösningar och har sin kundbas i Norden och Benelux. Novotek är noterade på Stockholms Fondbörs.

Great Security
 

Great Security

Great Security är ett av Sveriges största privatägda säkerhetsföretag, med verksamhet över hela landet. Inom koncernen finns certifiering för larm (larmklass III), brandlarm och kamerasystem samt låsbutiker. Great Security erbjuder såväl rikstäckande säkerhetslösningar till retailkedjor och butiker, som skräddarsydda lösningar för privatpersoner och företag. Bolaget har elva lokalkontor, över 100-tal anställda och en omsättning på cirka 170 MSEK.

Cross Sportswear
 

Cross Sportswear

Sprunget ur kärleken för golf, skapar Cross Sportswear väldesignade, genomtänkta och funktionella klädesplagg. Klädmärket grundades 1986 av två passionerade golfare, båda trötta på att det inte fanns kläder på marknaden som klarade det svenska tuffa klimatet med dess väderomväxlingar och samtidigt gav ultimat rörelsefrihet på golfbanan.

Idag är Cross Sportswear ett internationellt företag som inte bara flitigt används av golfare utan även skidåkare.Cross Sportwear har sitt huvudkontor i Stockholm med återförsäljare i hela världen.

Aston Carlsson
 

Aston Carlsson

Aston Carlsson är ett grossistföretag med egen verkstad som lagerhåller, säljer och tillverkar halvfabrikat i rostfritt som plåt, stångstål, rör och rördelar. Företaget erbjuder legoarbete med inriktning på tunnplåtbearbetning och svetsning i rostfritt material. Med säte i Skogås någon mil utanför Stockholm har man en stark lokal förankring, utan att släppa fokus på Sverigemarknaden.

Primelog
 

Primelog

Your logistics, Our passion. Primelog är idag en ledande leverantör av mjukvara för globala logistiklösningar. Genom mjukvaran Primelog TMS, hjälper Primelog sina kunder att få en överblick över sina logistiska flöden. Tack vare erfarenhet, kompetens och en mjukvara som utvecklats i skarpt läge hos storföretag, är det inte konstigt att Primelog har företag som SKF, Sandvik, Ericsson, Lantmännen, Getinge och Paroc i sin kundbas.

Case kapitalförvaltning
 

Case kapitalförvaltning

Kapitalförvaltarna som spelar i samma lag som kunden. Casekapitalförvaltning är ett fristående bolag. Varsamheten vilar på tre stöttepelare: fristående förvaltning, prestationsrelaterade avgifter och hög servicegrad. Arvid Svensson är, tillsammans med Stefan Edberg, de dominerande ägarna.

Monocle
 

Monocle

Monocle är ett internationellt, globalt medievarumärke, likaväl som ett livsstilsmagasin, 24hr- radiostation, webforum/-shop samt fysiska caféer och butiker i flertalet länder. Monocle beskrivits som ett möte mellan utrikespolitik och Vanity Fair. Med ett globalt perspektiv på internationella relationer, business, kultur, design och mode har Monocle idag egna butiker, lokalredaktioner och korrespondenter över hela världen.

Tidningen har fler än 18 000 prenumeranter på 100 marknader och ges ut 10 ggr/år plus specialeditioner.

Venarv
 

Venarv

Venarv startade verksamhet 2009 genom att förvärva en låneportfölj med lån till bostadsrättsföreningar. Lånen har sitt ursprung från det statliga bolaget Venantius som bildades 1995 för att hantera lån med hög risk för obestånd. Venarvs portfölj minskar i takt med lösen av lån och kundernas amorteringar, ingen nyutlåning sker.

House of Friends
 

House of Friends

House of Friends är en kommunikationskoncern noterat på First North. Koncernen består av varumärkesbyrån Scholz & Friends, CRM-byrån Friends & Tactics, Marketing Automationbyrån Friends & Insights, filmproduktionsbolaget Bell & Light, produktionsbyrån för rörlig media Parapix, produktionsbyrån för digital kommunikation Done by Friends, digitalbyrån True Friends och Content Marketingbyrån Friends & Content. Alla byråer är representerade under ett tak på Skeppsbron 34 i Stockholm.

Retail United
 

Retail United

2015 bestämde sig reklambyrån Locomotiv, säljsupportbyrån Brand Support och retail konsulterna Agenda Retail att gå samman och bildade Retail United, en kommunikationsbyrå inom säljande kommunikation. Idag är Retail United är en kommunikationsbyrå som erbjuder strategi och insiktsarbete, kommunikationslösningar och aktivering av varumärken till sina kunder.